Grøntsager du nemt selv kan dyrke i drivhuset

Friske grøntsager
Grøntsager du nemt selv kan dyrke i drivhuset
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet, samtidig med at du sparer penge og måske endda får dig en helt ny hobby, så bør du anskaffe dig et drivhus. Her kan du dyrke dine egne grøntsager til gavn for vores klode, men også for din pengepung. Du sparer nemlig penge på grøntsager, og du kan blive delvist selvforsynende i sommermånederne. Læs mere om, hvilke grøntsager du kan dyrke i drivhuset, her.

Vælg de rigtige grøntsager til drivhuset

Der er mange forskellige typer grøntsager, som du nemt kan dyrke i dit drivhus. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger de grøntsager, som trives bedst i varme og fugtige forhold. Tomater er for eksempel en populær og velsmagende grøntsag, som du sagtens kan dyrke i drivhuset, uden du har nogen erfaring.

De har brug for varme og en vis mængde vand, og ellers passer de sådan set sig selv. Det er således en nem indgangsvinkel, hvis du ikke før har prøvet at dyrke grøntsager i et drivhus. Derudover kan du også dyrke agurker, chili, peberfrugter, auberginer, squash og forskellige typer af salat og krydderurter.

Du får nye idéer til maden

Du kan prøve at dyrke forskellige sorter af tomater eller eksperimentere med sjældne og unikke krydderurter, som du normalt ikke kan finde i supermarkedet, hvis du vil have nye idéer til aftensmad. Du kan dog også sagtens nøjes med de mere almindelige grøntsager og frugter, hvis du ikke har noget imod, at de ikke giver dig nye idéer til retter.

Når du planter grøntsagerne i dit drivhus, skal du sørge for, at de får tilstrækkelig med lys, da det er afgørende for, at planterne trives. Hvis du ikke har plads til et drivhus i din have, kan mindre også gøre det. Du kan eksempelvis nøjes med at købe kapilærkasser, hvor du kan plante dine grøntsager. Du kan se de bedste kapilærkasser her.

Du bør dog være opmærksom på, at dine grøntsager ikke får lige så meget varme, hvis du ikke planter dem i et drivhus. Har du sparsom plads at gøre godt med, kan du i stedet vælge at købe et væghængt drivhus eller et minidrivhus. Her er der også mange modeller, og du kan med garanti finde en model, som matcher din have.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!